Vini Rossi
PIEMONTE
NEBBIOLO DOC – REVERDITO
100% Nebbiolo; coltivato su terreni prevalentemente calcarei e marnosi, fermenta in acciaio e affina per 10 mesi in botti grandi.
€29
BARBERA D'ALBA DOC – REVERDITO
100% Barbera coltivata nel territorio di Alba, dopo la fermentazione affina per 12 mesi in botti di rovere di secondo passaggio.
€29
BAROLO DOCG – REVERDITO
100% Nebbiolo raccolto a mano in vigneti a circa 270 metri di altitudine su terreni prevalentemente calcarei e marnosi, dopo la
prima fermentazione in acciaio affina per 24 mesi in legno.
€60
ALTO ADIGE
PINOT NERO 'LUZIA' – ST. PAUL'S
100% Pinot Noir from the municipality of San Paolo, a place that the Romans already knew well for its particularly fertile soil, light and descending air currents that characterize this area.
€39
LAGREIN – COLTERENZIO
100% Lagrein, uva autoctona del luogo che esprime al meglio le caratteristiche del territorio; matura in cemento e legno per
qualche mese prima di essere imbottigliato.
€34
VENETO
RIPASSO DI AMARONE ‘REGOLO' – SARTORI
Corvina, Corvinone e rondinella; prodotto secondo la tecnica del 'Ripasso' delle vinacce del vino Amarone sul vino valpolicella
base.
€33
AMARONE DELLA VALPOLICELLA 'REIUS' – SARTORI
Corvina, Corvinone and Rondinella, with the grapes drying for a period ranging from 80 to 100 days. After vinification, the wine is first left to rest for 36 months in large Slavonian oak barrels, and then, after the bottling operations have been completed, for at least another 12 months directly in glass.
€65
TOSCANA
CHIANTI CLASSICO – CORTE AL BIGIO
100% Sangiovese; aged partly in wood and partly in steel.
Bottiglia
€27
Calice
€8
MORELLINO DI SCANSANO 'GUADALMARE' - FAMIGLIA CASTELLANI
85% Sangiovese, 10% Cab. Sauvignon, 5% Merlot; it is the result of a careful selection limited to the production area located in
Maremma. The hand-picked grapes are immediately put to ferment in stainless steel tanks at a
controlled temperature. The refinement takes place for a minimum of 12 months in barrels.
€27
MERLOT – PIOMBAIA
100% Merlot grosso di Montalcino; cultivated according to the Biodynamic regime, the wine is fermented spontaneously in contact with the skins and stalks; followed by a maceration on the skins for 15 days and an aging in steel tanks only
for at least one year.
€29
BRUNELLO DI MONTALCINO – PIOMΒΑΙΑ
100% Sangiovese grosso; harvested between the first and second week of October, spontaneous fermentation and aging in large oak barrels for 36 months and another 4 months in the bottle.
€110
VERMENTINO NERO – TERENZUOLA
Vermentino Nero 90%, Pollera 10%; two rare and native varieties, grown on clayey soils rich in minerals. The
vinification takes place with spontaneous fermentation in cement vats. After aging for 8 months on the lees, it is bottled
and left to rest for a few months before being released for sale.
€41
LE VOLTE DELL'ORNELLAIA – ORNELLAIA
Cabernet Sauvignon 20%, Merlot 67%, Sangiovese 13%; the grapes are vinified separately to preserve their
characteristics, followed by refinement partly in barrique barrels previously used for Ornellaia, partly in Cement.
€65
LUCE DELLA VITE - TENUTA LUCE
Sangiovese and Merlot grown in the historic territory of Montalcino, after the first fermentation it ages for 24 months in barriques, 80% new and 20% one year old.
€240
SASSICAIA - TENUTA SAN GUIDO
Cabernet Sauvignon 85%, Cabernet Franc 15% from a 75-hectare vineyard characterized by high limestone and stone content (hence the name Sassi-caia). Fermentation takes place in steel at a controlled temperature with maceration of the skins for about 10 days, after which it ages in French oak barriques for 24 months and subsequently in the bottle before being released for sale.
€500
UMBRIA
MONTEFALCO ROSSO – ARNALDO CAPRAI
70% Sangiovese, 15% Sagrantino, 15% Merlot; coltivati esclusivamente nel territorio di Montefalco, matura per circa 12 mesi in barriques, e per ulteriori 4 mesi in bottiglia.
€35
LAZIO
CESANESE DEL PIGLIO DOCG ‘VELOBRA' – GIOVANNI TERENZI
100% Cesanese, proveniente esclusivamente dal territorio del Piglio, prodotto da una vigna esposta verso ovest di circa 60 anni di età. Dopo la raccolta manuale delle uve, il vino fermenta e macera a contatto con le bucce per 10 giorni a temperatura controllata. Segue un affinamento In acciaio di 12 mesi e in bottiglia di 4 mesi.
Bottiglia
€20
Calice
€8
SYRAH – LA RASENNA
100% Syrah, coltivato nella zona della 'Maremma' laziale, resta in macerazione a contatto con le bucce per 15 giorni, segue un affinamento in serbatoi di acciaio per circa 6 mesi.
€23
ALESSANDRO' RISERVA – LA LUNA DEL CASALE
Merlot, Montepulciano, Cabernet Sauvignon; obtained thanks to the low yields in the vineyard and the high macerations in the cellar. Twelve months of refinement in 225 It barriques and a further refinement in the bottle before being released for sale.
€48
CAPOLEMOLE ROSSO – MARCO CARPIΝΕΤΙ
Cesanese, Montepulciano, Nero Buono; vino che rappresenta alla perfezione il terreno vulcanico dal quale nasce. La raccolta delle uve è manuale, fermenta in acciaio e affina in barriques per 12 mesi.
€40
CAPOLEMOLE TUFALICCIO – MARCO CARPINETI
Montepulciano 70%, Cesanese 30%; the grapes are grown on soils mainly rich in Tufo. After maceration with the skins and fermentation at a controlled temperature, the wine ages for a few months in stainless steel containers.
€29
BACCAROSSA- POGGIO LE VOLPI
100% Nero buono grown in volcanic soils. Ferments at a controlled temperature, macerating in contact with the skins. The final refinement lasts one year and takes place in barriques.
€45
ABRUZZO
MONTEPULCIANO D'ABRUZZO DOC ‘SENZA ALIBI' AZ. AGRICOLA PETRINI
100% Montepulciano; hand-picked, after fermentation it is refined first in steel and then in oak barrels for 2 months before being bottled.
Bottiglia
€27
Calice
€8
MONTEPULCIANO D'ABRUZZO RISERVA 'SEMIS' – COLLEFRISIO
100% Montepulciano, fruit of a late harvest and long maceration on the skins. The grapes come from vineyards selected over the years. The refinement takes place in barriques for 24 months and subsequently for 12 months in the bottle.
€38
PUGLIA
PRIMITIVO DI MANDURIA DOC 'PAPALE' – VARVAGLIONE
100% Primitivo coming exclusively from old vines, hand-picked in the Manduria DOC area. After fermentation in steel, it ages for 8 months in French oak barrels.
Bottiglia
€27
Calice
€8
PRIMITIVO DI MANDURIA DOC ‘SELEZIONE ORO' – TENUTE EMERA
100% Primitivo raccolto e selezionato a mano, vinificazione in acciaio, evoluzione in barrique di rovere di primo passaggio per 12 mesi, ulteriore affinamento in bottiglia. Vino "cru” ottenuto con le uve di un singolo vigneto coltivato ad alberello.
€50
APPASSIΜΕΝΤΟ – APRIMONDO
Merlot, Negroamaro e Malvasia nera; appassiti in fruttai a temperatura controllata, vinificato e affinato esclusivamente in acciaio.
€25
SICILIA
ETNA ROSSO 'PETRA LAVA' - ANTICHI VINAI
85% Nerello Mascalese, 15% Nerello Cappuccio coltivato sulle pendici dell'Etna, il quale ospita alcuni tra i vigneti più particolari
d'Europa. Su questi terreni sabbiosi di origine lavica l'escursione termica tra il giorno e la notte è intensa, e le uve vengono
raccolte esclusivamente a mano. Fermenta a contatto con le bucce per circa 2 settimane, affina per almeno 12 mesi in botti da
30 hl di rovere e castagno e, successivamente, 12 mesi in bottiglia.
€37
NERO D'AVOLA – MORGANTE
100% Nero D'Avola prodotto da una delle cantine più storiche e iconiche della Sicilia. nasce nella prima metà di settembre
quando le uve, dopo la raccolta, vengono vinificate in tini di acciaio inox e vengono lasciate macerare sulle bucce per 15 giorni;
affina in barriques di rovere francese 'Allier' di secondo passaggio, che conferiscono al vino la morbidezza che lo
contraddistingue.
€29
SARDEGNA
CANNONAU ‘RAIGHINAS' – TENUTE GREGU
100% Cannonau grown in vineyards located 500 meters above sea level, the grapes are left to macerate in the fermenting must
for about two weeks at natural temperature. Malolactic fermentation in medium-sized barrels. After several rackings it rests
first in steel and then is bottled.
€33
CARIGNANO DEL SULCIS DOCG ‘LIBALTAIʼ – SA RAJA
100% Carignano grown in the Sulcis area from 30-year-old vines, macerates for 14 days in contact with the skins and ages for about 12 months in steel and bottle.
€31